Tips voor scooter aanschaffen

In dit artikel bespreek ik een aantal tips voor scooter aanschaffen. De keuze die je eerst zult moeten maken is of je voor een 2-takt of een 4-takt kiest. Een 2-takt motor is wat eenvoudiger van constructie, maar wel goedkoper in onderhoud dan de 4-takt.

De 4-takt motor is stiller, sterker, zuiniger en daarom ook een stuk beter voor het milieu. Een 4-takt motor heeft minder onderhoud nodig dan een 2-takt motor, maar dit is wel weer duurder.

Dan bepaal je wat voor merk je het beste kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Kymco, Vespa, Piaggo of een Peugeot. Zo zijn Chinese merken wel goedkoper, maar niet altijd even betrouwbaar.

Een goed zittend zadel is ook enorm belangrijk en vaak vergeten bij de aankoop van een scooter. Zorg dat je altijd goed, stevig en comfortabel zit en bedenk direct of je voornamelijk alleen om met 2 personen erop gaat rijden.

Iets waar je nooit op moet bezuinigen zijn de banden. Laat je daarom niet wijsmaken dat een goedkoper B-merk dezelfde kwaliteit als een A-merk heeft. Je eigen veiligheid is echt een stuk belangrijke dan die paar euro’s in prijsverschil.

En als laatst moet je altijd rekening houden met de accessoires en bedenk daarom van te voren welke accessoires je erbij wilt hebben. Deze kunnen eventueel direct bij levering gemonteerd worden. Het is vaak voordeliger, dan wanneer je dit in een later stadium laat monteren.