Alle hondenvoeding bekijken

tinkishondenvoeding

Je weet waarschijnlijk als geen ander dat er tegenwoordig een enorme keuze is tussen de verschillende soorten hondenvoer. Elke dag word je opnieuw gebombardeerd door reclamespots die bepaalde soorten hondenvoer promoten. Nu zijn die spots mooi en aantrekkelijk, maar bieden ze ook kwalitatieve producten. Want welke voeding is nu het beste voor je hond zodat hij een evenwichtige dosis proteïnen binnen krijgt?

De juiste keuze in hondenvoeding

Hondenvoer waar veel reclame over gemaakt wordt is natuurlijk niet direct het beste hondenvoer. Een vuistregel die je vaak kunt gebruiken om kwaliteit na te gaan; hoe duurder het voer, hoe beter de kwaliteit. Echter moet je dit ook met een korreltje zout nemen.

Zo gaat het vooral om de voedingswaarde die in het voedsel zit en let daarbij op de balans van het voedsel. Zo bestaat goed hondenvoer uit 25% proteïnen en voor een kleine 20% uit vetten. Voor vrijwel elke hond is dit een goede balans. Houd er wel rekening mee dat puppy’s en kweekhonden vaak een aangepast dieet nodig hebben.

Gezondheid voorop

Een maaltijd voor een hond kan bestaan uit kalkoen, kip, vis, rijst, aardappelen, zonnebloemolie en groenten. Zo zijn de belangrijkste ingrediënten van de voeding moeten vleesproducten zijn en niet de graanproducten.

Belangrijke vitaminen voor je hond zijn onder meer vitamine E, Omega 3 en 6. Deze stoffen zorgen voor een gloeiende gezonde vacht. Houd er ook rekening mee dat je jouw hond geen voeding geeft wat afgeladen vol zit met conserveringsmiddelen.

Alle hondenvoeding bekijken? Bezoek vandaag nog Tinki.nl.