Groupage niet in de Dikke van Dale

De term ‘groupage’ zegt lang niet iedereen iets. We hebben het even opgezocht in de Dikke van Dale, maar wat blijkt? Het is helemaal niet bekend. Wel komt dat het woord ‘transport’ naar voren. Dus ja, hier heeft het inderdaad iets mee te maken. Als verklaring voor transport krijg je hier heel simpel het woord: ‘vervoer’. We zullen groupage dan in dit artikel zelf maar toelichten.

Wat is groupage?

Groupagetransport is een vorm van transport waarbij je eerst goederen verzamelt en vervolgens tegelijk naar een andere bestemming brengt. Dit verzamelen kan vanaf diverse plaatsen. Indien er bijvoorbeeld 10 bedrijven die allen een paar spullen voor België hebben, dan worden deze goederen opgehaald en tegelijk, als groep, op een transport naar België gezet. Gezamenlijk maak je zo gebruik van de weg en het vervoersmiddel, en op deze manier transporteren kan enorm veel in onkosten schelen. En uiteindelijk draait ieder bedrijf om zijn omzet en daarvan de winst.

Groupage als samenwerking zien

Je kan vervoer door middel van groupage eigenlijk zien als een samenwerking. De krachten bundelen, waardoor je jouw transport voordelig en tevens ook duurzamer geregeld kan hebben. We brengen ieder transport van deur tot deur, en hoe meer bedrijven kiezen voor groupage (of ook wel groepage) hoe makkelijker en efficiënter dat het voor iedereen wordt. Met een uitgebreid wagenpark wat veel op de weg zit, kunnen we deze vorm van vervoer met garantie en kwaliteit aanbieden. We raden groupagetransport, zeker voor kleine partijen, aan.