Over Italië en hun wijnen

Omdat er door heel Italië wijn verbouwd wordt, spreekt het vanzelf dat er een grote variëteit aan wijnen beschikbaar is. Zo ook voor de Italiaanse rode wijn. Elk klimaat produceert een andere soort wijn. De ondergrond van de druiven kan een dorre heuvel zijn, maar Italië kent ook vruchtbare gronden.

En misschien zal je het niet geloven, zelfs op een vulkanische bodems worden wijndruiven verbouwd. In ons assortiment vind je diverse soorten Italiaanse rode wijn, maar ook witte en rosé wijnen zijn volop aanwezig.

Een Italiaanse rode wijn proeven

Je kan ze het beste gewoon eens uitproberen. Een wijnliefhebber weet pas of een wijn een favoriet wordt na het proeven er van. Als je niet de mogelijkheid hebt om naar Italië te gaan, dan willen wij je graag aan heerlijke Italiaanse wijnen helpen. Uiteraard heb je dan een stuk sneller de kans om van de wijnen te genieten.

Mocht je niet kunnen kiezen? Dan ook helpen we je. Ben je geïnteresseerd in een streek, of in een bepaalde ondergrond waarop de druiven zijn geteeld? We delen onze wijnkennis graag met jou.

Streken in Italië

Noord-Italië heeft een bergklimaat. Dit zorgt voor een bepaalde frisheid in de smaak. Een wijn uit Piëmont komt verrassend en krachtig voor de dag. Midden-Italië staat bekend om Toscane. De natuur is er prachtig en genieten van eten en drinken staat hoog in het vaandel. Deze Italiaanse rode wijn heeft een onbeschrijfelijk mooie diepe kleur.

Zoek in onze webshop de interessante wijnen uit deze streek eens op, overal staat hun smaakrijke omschrijving toegelicht. Tot slot nog Zuid-Italië en de Italiaanse eilanden. Eigenlijk kunnen we maar één belangrijk ding zeggen over dit gebied: “Proef hun goudkleurige dessertwijnen!”