Rolgordijnen kopen

In de winter willen we zonnestralen graag opvangen, maar toch is het soms ook heerlijk om zonnestralen buiten te houden. Met name op onze warme zomerse dagen kan het fijn zijn om de ramen te bedekken. Iedereen heeft hiervoor in huis raambekleding of raamdecoratie. En dit kan weer in verschillende vormen zijn. Overgordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen of (houten) jaloezieën. Dit zijn slechts een paar opties. We willen hier enkel een rolgordijn even kort toelichten. Dit omdat een rolgordijn veel meer mogelijkheden heeft dan de meeste mensen denken.

Licht doorlatend of juist verduisterend?

Jij zal voor jouw rolgordijnen of andere raamdecoratie eerst moeten kijken naar de functie van het raam en de gordijnen. Wat is het doel van de rolgordijnen? Want zo bestaan ze bijvoorbeeld in transparant, licht doorlatend of verduisterend. Zelfs warmte werende rolgordijnen zijn verkrijgbaar. De kleur van het rolgordijn bepaalt dan de warmtewering. Hoe lichter de rolgordijn kleur, hoe meer warmte er gefilterd zal worden. Bedenk voor ieder raam in huis, wat de functie van de raamdecoratie zou zijn.

Op maat gemaakt en de montage

Onthoud deze tip: ‘Vraag een schoonmaakadvies bij de aanschaf van jouw rolgordijnen.’ Zeker indien jij kiest voor een speciale stof, en misschien zijn ze wel op maat voor jou gemaakt of wordt de montage door het bedrijf uitgevoerd. Vraag dan ook gelijk na hoe deze montage in zijn werk gaat, mocht het ooit nodig zijn om de rolgordijnen weer te demonteren, bijvoorbeeld voor een schoonmaak of onderhoud aan het raam, dan is deze informatie beschikbaar. Maak notities van het gegeven advies en bewaar deze op een handige plek.